Om ATK’IS

Jag började jobba på en travbana 1967 men hade svårt att tolerera deras hantering av hästarna. Sedan dess har jag haft hästar och ridning som hobby fram till 1988 då han kände att det måste finnas ett annat sätt att hantera hästar än det traditionella, och började då att söka kunskap genom att arbeta och gå i lära hos olika tränare och har arbetat professionellt med hästar och horsemanship sedan 2004.

Min syn på hästar är att de är individer med olika sätt och olika erfarenheter och att man måste lägga upp träningen individuellt beroende på vilken häst man jobbar med. Hur man lägger upp en clinic beror helt på de olika deltagarnas och deras hästars behov, det är viktigt att alla känner att de får ut maximalt av kursen. Det är också därför som jag begränsar varje clinic till några få deltagare så att vi kan koncentrera oss på var och en.

Jag tävlar inte eftersom jag inte vill ha ett prestationsinriktat förhållande till hästarna. Dessutom anser jag att en medalj inte säger nåt om ens kunskap, bara att medtävlarna (hur många de nu var) var sämre den dan.

Jag bedriver inte ridskola i traditionell mening utan det är sättet att kommunicera med hästar och det fungerar i alla discipliner, jag vänder oss alltså inte bara till westernryttare till alla ryttare.